06reflex_med_erik_smallI perioden 30. september til 9. oktober gjennomførte Reflex sin tredje Tysklandsturné som denne gangen også inkluderte en festivalopptreden og et gospelseminar i Drachten, Holland. Koret har opparbeidet et sterkt navn i det tyske gospelmiljøet og konsertene i Kiel, Witten, Lahr, Karlsruhe, Lüneburg, Hamburg og Buchholz var fullsatte eller godt besøkte. Mottagelsen i pressen var også svært god. Etter opptredenen i Stadthalle i Lahr under festivalarrangementet ”Gospel Art 05” skrev Badische Zeitung:

– Med opptredenen til det norske koret ”Reflex” får vi til slutt ikke bare et av Europas mest anerkjente gospelkor på scnenen. Reportoaret og måten dette foredras på gjør det tydelig at koret burde tildeles tittelen ”Europas svarteste gospelgruppe”.

Lahrer Zeitung hylder samspillet mellom koret og solistene i Reflex og siterer en av festivalens tyske deltagere: ”Kirkekor her i landet ville være lykkelige om de bare hadde en stemme med samme glans som hver eneste en i Reflex”.

Reflex er for øvrig invitert tilbake i september neste år til gigantarrangementet ”Gospel Kirchentage” i Düsseldorf som samler korledere og sangere fra hele Tyskland.

Bilde: Reflex med Erik Flaa som solist i Karlsruhe